Sade tavuk pirzolayı nasıl lezzetli bir şekilde kızartabilirim?

Tavuk pirzolaların hem lezzetli hem de sulu kalmasını sağlayacak pratik bir kızartma rehberi sunuyoruz. Doğru marine etme yöntemlerinden ideal pişirme sürelerine, altın renginde ve mükemmel dokuda tavuk pirzola hazırlamanın inceliklerini keşfedin.

27 Ekim 2025

Sade Tavuk Pirzolayı Lezzetli Kızartma Rehberi


Malzeme Hazırlığı:


  • 500-600 gram tavuk pirzola
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kekik

Marinasyon İşlemi:


  • Tavuk pirzolaları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
  • Tüm baharatları ve zeytinyağını derin bir kapta karıştırın
  • Tavukları bu karışıma bulayıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin
  • Mümkünse 2-3 saat bekletmek daha iyi sonuç verir

Kızartma Teknikleri:

  • Tavayı orta ateşte iyice ısıtın
  • Az miktarda yağ ekleyin
  • Tavukları tavaya dizip her iki tarafını 6-8 dakika arası kızartın
  • Tavukların iç sıcaklığının 75°C'ye ulaştığından emin olun
  • Ateşi çok yüksek tutmamaya özen gösterin

Püf Noktaları:

  • Tavukları tavaya fazla sıkıştırmayın
  • Pişirme sırasında sık çevirmeyin
  • Dinlendirme tahtası üzerinde 5 dakika bekletin
  • Altın rengi alana kadar pişirin
  • Dilerseniz pişirme sonuna doğru birkaç diş sarımsak ekleyin

Servis Önerileri:

  • Pilav veya patates püresi ile servis edin
  • Yanına yeşil salata ekleyin
  • Üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Popüler İçerikler
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?
Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?
Kemikli Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
Kemikli Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Pirzola Kaç Kalori?
Pirzola Kaç Kalori?
Izgara Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
Izgara Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kuzu Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kuzu Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri