Kuzu Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Kuzu Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola

Kuzu Pirzolanın Besin Değerleri ve Faydaları

Kuzu pirzola, yüksek protein içeriği ile bilinen kuzu etinden hazırlanır ve günlük protein ihtiyacının yaklaşık %60'ını karşılar. Ayrıca, mükemmel bir demir kaynağıdır, bu da kırmızı kan hücresi yapımı için önemlidir. Çinko bakımından zengin olan kuzu eti, çocukların gelişimi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve açık yaraların hızlı iyileşmesi için gereklidir. Ayrıca prostat sağlığı, kemik sağlığı ve menopoz sonrası yaşanan şikayetler konusunda da faydalıdır. B vitaminleri açısından zengin olan kuzu eti, günlük B vitamini ihtiyacının tamamını karşılar ve anemiye karşı iyi gelir. Doymamış yağ asitleri bakımından da zengindir.

Kuzu Pirzola İçin Gerekli Malzemeler

  • 10-12 tane kuzu pirzola
  • Karabiber, tuz, kekik
  • Pul biber, biberiye
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sarımsak

Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Sıvı yağ derin bir kabın içine alınır ve içine tüm baharatlar ile tuz eklenip karıştırılır. Birkaç diş sarımsak soyulduktan sonra iri iri doğranarak sosun içine eklenir. Kuzu pirzola bu sosun içine yatırılarak buzdolabında en az 1 saat bekletilir. Vakit varsa, soslanan pirzola bir gece buzdolabında bekletildiğinde lezzet bakımından daha iyi sonuç verir. Kuzu eti çok çabuk pişen bir et türüdür ve tavada en fazla 10 dakika içinde yumuşacık pişebilir.

Kuzu pirzola için hazırlanan tava ocağa alınarak ısıtılır. Isınan tavaya bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir. Bir peçete yardımıyla sıvı yağ tavanın her tarafına sürülür. Soslanan et dolaptan alınarak üzerindeki sarımsaklar temizlenir ve pirzolalar tavaya dizilir. Pirzolaların alt tarafı piştiğinde ters çevrilerek diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır. Her bir taraf için 5 dakika bekletilmesi yeterli olur. Eğer baharat ve tuz ilavesi yapılmak istenirse, tavadan almadan her iki tarafına serpilerek servis tabağına çıkarılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Elfiye

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Merhaba ben pirzolayı mangalda yapmak istiyorum ama tarif tavada vermiş mangalda yapsam çok kuru olur mu pirzolalar bir de yine aynı aynı işlemlerden mi geçmesi gerek?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, pirzolaları mangalda yapabilirsiniz. Tavada verilen tarifi kullanabilirsiniz, ancak pişirme süresine dikkat edin, çok uzun tutarsanız kuru olabilir. Pirzolaları marine edip, önceden çok kısa süre haşlamak yumuşak olmasını sağlayabilir. Mangalda pişirirken sık sık çevirerek eşit pişmesini sağlayın. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Et Nasıl Pişirilir?

Pirzola Et Nasıl Pişirilir?

Pirzola Yemeği Nasıl Yapılır?

Pirzola Yemeği Nasıl Yapılır?

Pirzola Çeşitleri Nelerdir?

Pirzola Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Tavuk Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirzola Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pirzola Nasıl Yapılır?

Evde Pirzola Nasıl Yapılır?

Kalem Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Kalem Pirzola Tarifi ve Malzemeleri