Mangalda Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Mangalda Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Pirzola

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan mangal, en çok et ve tavuk ile yapılır. Ancak, zaman zaman pirzola da mangalda pişirilerek sofralarda yerini alır. Hemen hemen herkesin çok sevdiği pirzola, maliyetinden dolayı sık sık tüketilemese de, ara sıra alındığında lezzetli bir şekilde hazırlanır. Genellikle evde tavada da yapılabilen pirzola, mangalda pişirildiğinde çok daha lezzetli olur. Bu nedenle pirzola alındığında hemen mangal yakılır.

Mangalda Pirzola Yapılışı

Mangalda pirzola yapılışı, kişilerin damak tadına ve yörelerine göre değişiklik gösterebilir. Şimdi sizlere, bizim en sevdiğimiz ve yöremizde yapılan mangal pirzolanın tarifini vereceğim.

Mangal Pirzola İçin Gerekli Malzemeler

  • 13-14 parça kuzu pirzola
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • İsteğe bağlı biberiye
  • 4 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber

Sosu İçin

  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağından daha az yağ

Mangalda Pirzola Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirzolamızı hazırlamadan önce mangalımızı yakalım ve odunların köz olmasını sağlayalım. Bu arada sos malzemelerini derin bir kabın içerisine alarak iyice karıştıralım. Daha sonra pirzolaları bu hazırlanan sosun içine koyarak mangalımızın köz olana kadar bekletelim. Bekletilen pirzolaları mangal teline dizelim ve közümüzün üzerine bırakalım. Ara ara çevirerek her tarafının eşit derecede pişmesini sağlayalım. Daha sonra biberimizi, patlıcanımızı ve havuçları mangalda pişirerek bir tabağa alalım. Pişen pirzolaları da tabağa alarak domates ve biberiye ile süsleyelim. Mangalda pirzola servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kurtuluş

25 Temmuz 2024 Perşembe

Mangalda pirzola yaparken etlerin tam olarak nasıl marine edilmesi gerekiyor? Özellikle sosun içindeki yoğurt ve salça etin lezzetini nasıl etkiliyor, bilen var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kurtuluş, mangalda pirzola yaparken etlerin marine edilmesi, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Yoğurt ve salça gibi malzemeler marine sosunun temel bileşenlerindendir. Yoğurt, etin yumuşamasına yardımcı olurken, salça ise ete güzel bir renk ve yoğun bir tat katar. Yoğurt ayrıca etin nemli kalmasını sağlar ve pişirme sırasında kurumasını engeller. Marine sosuna biraz zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve baharatlar da ekleyerek etin lezzetini daha da artırabilirsiniz. Marinasyon süresinin en az birkaç saat, tercihen bir gece olması daha iyi sonuçlar verir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Pirzola Et Nasıl Pişirilir?

Pirzola Et Nasıl Pişirilir?

Güncel

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?

Güncel

Koyun Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Piliç Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Kalem Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Kalem Pirzola Tarifi ve Malzemeleri