Pirzola Et Yemekleri Nelerdir?
07 Temmuz 2024

Pirzola Et Yemekleri Nelerdir?

Pirzola Et Yemekleri

Pirzola, yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği bir et yemeğidir. Her ne kadar pahalı olsa da, mutlaka bir akşam yemeğinde sevdiklerinizle paylaşmanızı öneririm. Pirzola, etin en kaliteli yerinden elde edilen oldukça lezzetli bir ettir. Pirzola eti, kasaplık hayvanların omurga bölgesinde bulunan etlerden dilimler şeklinde çıkarılan kemikli et parçalarıdır.

Mantarlı Pirzola İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 kilogram kuzu pirzola
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 tane küçük boy domates
  • 250 gram mantar
  • 3-4 tane yeşil sivri biber

Mantarlı Pirzola Nasıl Yapılır?

Mantarlı pirzola tarifine, orta boy yayvan bir tencereye sıvıyağı ekleyerek başlayın. Sıvıyağ iyice kızdıktan sonra, kuzu pirzolaları una bulayıp kızgın yağın içine bırakın. Kuzu pirzolaları önlü arkalı iyice kızartın. Pirzolalar kızardıktan sonra sos hazırlamaya geçin. Sos için önce domateslerin kabuklarını soyup ikiye ayırın. Yeşil biberleri küçük küçük doğrayın. Daha sonra mantarları, domates, tuz, biber, kekik, karabiber ve kırmızı pul biber ile iyice harmanlayın. Bütün sebzeleri tepsideki pirzolaların üzerine koyun. Karışımın üzerine bir su bardağının yarısı kadar ılık su ilave edin. Mantarlı karışımın üzerine bir tabak koyun, tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Sahanda Kuzu Pirzola İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 tane kalem pirzola
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı salça
  • 10 adet tane karabiber
  • 12 tane arpacık soğan
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 12 tane ayva dilimi
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Kızartmak için sıvıyağ

Sahanda Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirzolaları karabiber ve tuzla iyice ovarak ardından una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Daha sonra tavaya sıvıyağı alarak yağı kızdırın. Kızgın yağın içine pirzolaları alıp önlü arkalı iyice kızartın. Kızaran pirzolaları pişireceğiniz kabın içine alın ve üzerine salça ilave edin. Salçayı biraz su ile açın ki topaklanmasın. Daha sonra, arta kalan sıvıyağın içine kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları koyup biraz soteleyin ve etlerin üzerine ekleyin. Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyerek etlerin üstüne dizin. Karışımın üzerine kekik ve zencefil serpip tuz ayarını yapın. Tuz ayarını yaptıktan sonra tane karabiberi de ekleyin ve suyunu ilave ederek hızlı ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Pirzola Et Yemekleri Nelerdir?

Pirzola Et Yemekleri Nelerdir?

Güncel

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Sebzeli Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Pirzola Tarifi ve Malzemeleri