Fırında Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Fırında Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pirzola

Fırında pirzola, kuzunun sırt kısmında, kaburga üzerinden çıkarılan ve pişirmeden önce soslama ya da dinlendirme gerektirmeyen bir et türüdür. Soslama ve dinlendirme yapıldığında daha lezzetli bir sonuç alınsa da acilen soslanmadan hazırlanıp hemen pişirildiğinde de oldukça lezzetli olur. Pirzola, fırın haricinde, mangal ya da tavada da kolaylıkla pişirilebilen bir et türüdür. Kuzu ve koyun pirzolasının yanı sıra tavuk pirzolası da bulunmaktadır. Her tür pirzola kasap ya da marketlerden temin edilebilir. Fırında pirzola, yanında pilav, salata ve cacık ile ikram edilecek günü kurtarabilecek, oldukça kolay hazırlanan bir tariftir. Özellikle çalışanlar için pratik bir şekilde hazırlanarak akşam yemeklerinde mükemmel bir menü ortaya çıkarılabilir. Fırında pirzola, özel günlerde, ramazan sofralarında tek başına ana yemek olarak hazırlanıp servise sunulabilir. Yazımızın devamında fırında pirzola nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır, ayrıntılı şekilde öğrenebilirsiniz.

Fırında Pirzola İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo pirzola
  • 1 tane kapya biber
  • 1-2 tane yeşil biber
  • 3 tane orta boy patates
  • Terbiye için
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Kırmızı pul biber, kekik, tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

Fırında Pirzola Nasıl Yapılır?

Lezzetli ve pratik bir yemek olan fırında pirzola yaparken eti terbiye etmek gerekir. Terbiye yapılmadan da hazırlanabilen bir yemek türüdür. Kekik, kırmızı biber, tuz ve sıvı yağ bir kase içinde karıştırılır. İsteğe bağlı olarak sarımsak ilavesi de yapılabilir. Kuru soğan soyularak yarım ay şeklinde doğranır ve hazırlanan malzemelere eklenir. Hazır olan pirzola etleri bu karışıma alınıp elle karışım etlerin her yerine sürülür. Üzeri streç folyoyla kaplanarak buzdolabına atılır. Vakit varsa terbiye işlemi akşamdan yapılarak etler sabaha kadar terbiye içinde bekletilebilir. Ancak vakit yoksa bir iki saat bekletmek de yeterli olur.

Patatesler soyulur, halka şeklinde doğranarak terbiye için hazırlanan sosla soslanır. Fırın kabının dibine hazırlanan patatesler sıralanır. Aralara biberler yerleştirilir. Soslanan etler soğanla birlikte tepsiye eklenir. Fırın 200 dereceye ısıtılarak ısınan fırına yemek verilir. Patates ve etler yumuşayıp kızarana kadar fırınlanır. Aynı yemek tavuk, kuzu ya da koyun pirzolası kullanılarak yapılabilir. Fırında pirzola sıcak olacak şekilde servise sunulur.

Yanında Sunulabilecek Ekstra Lezzetler

Fırında pirzola yanında sunulabilecek bazı ekstra lezzetler şunlardır:
  • Pilav
  • Mevsim Salatası
  • Cacık
  • Izgara Sebzeler
  • Humus

Sonuç

Fırında pirzola, hemen hemen her damak zevkine hitap eden, pratik ve lezzetli bir yemektir. Özel günlerde veya günlük yemek olarak tercih edilebilir. Doğru malzemelerle ve uygun pişirme yöntemleriyle yapılan fırında pirzola, sofralarınızın yıldızı olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pirzola Kaç Kalori?

Pirzola Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Kalem Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Kalem Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri