Tavuk Pirzola İçin Yoğurtsuz Sos Tarifleri
Yoğurt kullanmadan hazırlayabileceğiniz, tavuk pirzolalarınızı lezzetlendirecek pratik sos alternatiflerini aşağıda bulabilirsiniz:
1. Domates ve Baharat Sosu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
2. Kremalı Hardal Sosu
- 1 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı hardal
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tutam tuz
3. Nane ve Limon Sosu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı taze nane (ince kıyılmış)
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı sumak
- Tuz ve pul biber
4. Mantarlı Sos
- 200 gram mantar (ince dilimlenmiş)
- 1 soğan (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı taze kekik
- Tuz ve karabiber
Hazırlama Yöntemi:
- Tüm soslar için malzemeleri bir kasede karıştırın
- Kremalı ve mantarlı sosları ocakta 5-7 dakika pişirin
- Diğer sosları çiğ olarak kullanabilirsiniz
- Tavuk pirzolaları piştikten sonra üzerine gezdirin veya marine için kullanın
Bu soslar, tavuk pirzolalarınıza farklı lezzet katmanları ekleyerek yemeklerinizi daha özel hale getirecektir. |