Tavuk Pirzola Sosu, Soslar yemeklere lezzet vermek için uygulanan lezzetli bir karışımdır. Eti pişirmeden önce sosa yatırıp dört saat kadar bekletildiğinde lezzetinin farkını görür ve soslu yapmak istersiniz. Öyle ki et yemeklerinde eti pişirmeden en az dört beş saat önce sadece tuzlayarak buz dolabında bekletmiş olmanız bile lezzet verecektir.
Sos hazırlamak çok basittir. Fazla bir zamanınızı almaz. Sosu kullanmanız hem tavuğa lezzetini verecektir. Hemde yumuşacık olmasını sağlayacaktır. Vereceğimiz sosun tarifi 6 adet kadar tavuk pirzola içindir. Etinize göre tarifi artırabilirsiniz.
- Bir çay bardağı süt (Sütünüz yoksa iki yemek kaşığı yoğurt kullanabilirsiniz.)
- İki diş sarımsak (Dövülmüş)
- Dört yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı kekik
Tavuk Pirzola Sosu Nasıl Yapılır?
Öncelikle derin bir kabın içine sırayla malzemelerimizi ekleyelim. Hepsini ekledikten sonra güzel bir şekilde karıştıralım. Karıştırma işlemi son bulduktan sonra derileri çıkartılmış ve yıkanmış tavuk pirzolaları tasa alarak güzelce harmanlayın. En az dört saat sosta kalmış pirzolalar pişmeye hazır.