Koyun Pirzola
Koyun Pirzola, Pirzola koyunun sırt bölümünden çıkartılır. Kemikli bir şekilde çıkarılan pirzola etin içerisinde yağlı damarlar şeklindedir. Et kaburgadan sıyrılmadan düzgün bir şekilde çıkarılır ise pirzola halini alır. Pirzola kalın dilimler halinde çıkarılır ise pişirildiği zaman lezzetli olur.
Pirzolayı herkes çok sever, her damağa hitap eder.
Bu lezzetli eti her türlü pişirmek mümkündür. İster evde fırında, isterseniz de mangalda yapabilirsiniz. Hangisini yaparsanız yapın ikisi de çok lezzetli olur. Zaten et ile yapılan yemekleri herkes çok sever.
Evet bu lezzetli eti evde fırında nasıl yapıldığının tarifini sizin ile paylaşmak isterim. Yapılması çok kolay ve pratik olan bu yemek, göze ve damağa da hitap ediyor.
Fırında koyun pirzola malzemeleri- 1 kilo koyun pirzola
- 2 tane patates
- 6 tane biber
- 5-6 tane arpacık soğan
- 5-6 dış sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Koyun Pirzola Nasıl Yapılır?
Önce etimizi hazırlayalım, eti bir gün önceden hazırlarsak daha lezzetli olur. Eti derin bir kabın içini alalım. Üzerine kimyon, pul biber, kekik, zeytinyağı ve salçayı koyup karıştıralım. Üzerini örtüp bir gün dolapta bekletelim.
Sonra bir fırın tepsisine patateslerin kabuklarını soyup irice bir şekilde doğrayalım, biberleri de doğrayalım.
Sonra soğan ve sarımsakları da ekleyelim. Hazırladığımız pirzolayı üzerine alalım ve hepsini bir güzel karıştıralım. Son olarak tuzunu ve suyunu ekleyip, üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 200 derecelik fırın sürelim. Yaklaşık bir saat kadar pişirip sıcakken servis yapalım.
Afiyet olsun.
21.01.2024 05:06:52
Koyun Pirzola ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|