Kalem Pirzola

Kalem Pirzola, koyun veya toklu etinden hangisi tercih ediliyorsa ona göre hazırlanır. Taze kesilmiş hayvanın pirzolası çıkarılmaz etin en az 1 saat dinlendirilmesi gerekir. Şeklinin kaleme benzemesinden dolayı kalem pirzola denmiştir. Genellikle pirzola hazırlanacak etin bulunduğu kısım, sırt etiyle kaburgaların birleştiği yerden seçilir.
Kesilen hayvanın önce ön döş tarafı çıkarılır omur ilik kısmından boynuna kadar bıçakla çizik atılır, kalem pirzolalar bu şekilde daha kolay çıkarılır. Daha sonra satırla sırt kemikleri bıçakla yarılan yerden ikiye kesilir. Ön kemikleri de kesilip kalem pirzola yapacağımız kısımdan ayrılır ve bıçakla kalem kalem ayrılır. Seçilen bu et (Tarak), pirzola haline getirilirken kesme işlemine gerdan kısmından başlanır. Pirzolalar eşit şekilde kalem şeklinde, kemiklerin ucunda eşit miktarda et kalacak gibi parçalara ayrılır. Ayrılan parçalar et dövme demiri ile bir kemiğe bir ete vurularak dövülür. Dövülen etlerin, üst üste gelmesini engellemek için bir tepsi veya bu iş için üretilmiş kanserojen etkisi olmayan kâğıt veya naylon üzerine dizilir.

Kalem Pirzola Hazırlarken Yapılması Gerekenler


Hazırlanan kalem pirzola pişerken yumuşak olması için dövülür. Tercihen fırında veya mangalda pişirilir. Fırında kalem pirzola yaparken dövülüp hazırlanan kalem pirzolalar lezzetli olması bakımından üzerine zeytinyağı sürüldükten sonra karabiber ve tuz dökülür. Kalem pirzolalar yüksek ısıda mümkünse döküm tavada 1-2 dakika süre ile mühürlenir.

Kalem Pirzola Mühürleme


Kırmızı etlere uygulanan, etin kendi suyunun içinde kalması ve yumuşak olmasını sağlayan bir ön pişirme yöntemidir.

Mühürleme işlemi yapılan kalem pirzolalar, tepsiye dizilip üzerine lezzetini artırmak amaçlı kekik ilave edilerek 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. 20-25 dakika pişirildikten sonra servise hazırdır. Eğer mangalda yapılacaksa, hazırlanan pirzolalar mühürlenme işlemine tabi tutulmaz.

Kalem Pirzola Yapımı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 6 adet pirzola
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biberiye
  • Tuz, karabiber
  • Sosu için
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 dal kişniş
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar rendelenmiş limon kabuğu
  • 1-2 diş sarımsak
Kalem Pirzola Nasıl Yapılır?

1 gece buzdolabında bekletilen pirzolalar, biraz bekletilir. Hazırlanan 3 yemek kaşığı zeytinyağı, biberiye, tuz ve karabiberi etlerin üzerine döküp marine edin. Tuzu pişirme işlemine başlar başlamaz ilave edin. Pirzolaları yüksek ateşte 1-2 dakika mühürleyin. Mühürlenen pirzolaları sulanmadan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen pirzolaların üzerine ince kıyılmış maydanozu, kişnişi, rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak ve zeytinyağını karıştırıp üzerine döküp sıcak servis yapın. Kalem pirzola hazır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 23:00:10
Kalem Pirzola ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalem Pirzola Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kalem Pirzola"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Pirzola Nasıl Yapılır

Fırında Pirzola Nasıl Yapılır; Pirzola yemeğimizi güzel marine edersek enfes bir lezzet elde ederiz. Tabi öncelikle etimizi güvenilir ve de hijyenik bir kasa...
Devamını Oku

Mangalda Pirzola

Mangalda Pirzola, Yaz aylarının vazgeçilmezi olan mangal en çok et ve tavukla yapılsa da ara ara pirzolalarda yapılarak sofralarda yerini alır. Hemen hemen h...
Devamını Oku

Pirzola Kalori

Pirzola kalori ve içinde barındırdığı protein açısından birçok diyetisyen tarafından önerilen fakat hala diyetlerde yer alması tartışılan bir besindir. Bir a...
Devamını Oku

Pirzola Çeşitleri

Pirzola Çeşitleri: Pirzola yemesi en zevkli ve leziz et yemeklerindendir. Her yaştan insanın tercih ettiği şahane bir yemektir. Ayriyeten içinde, B12 vi...
Devamını Oku

Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır

Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır, Mutfağımız eşsiz yemekleri ile meşhurdur. Birçok çeşidi bulunan yemeklerin en çok yapılanı etli yemeklerdir. Neredeyse et...
Devamını Oku

Dana Pirzola

Dana Pirzola, Pirzola dananın sırt kısmından elde edilir. Antrikot kaburgadan sıyrılmadan, kemiklerin testere ile düzgünce kesilmesi ile pirzola halini alır....
Devamını Oku

Fırında Tavuk Pirzola

Fırında tavuk pirzola, oldukça lezzetli ve pratik olan yemek mutfaklarda fazlaca tüketilen bir yemek türüdür. Oldukça sık tüketilir. Fazlaca lezzetli olan ta...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Pirzola Patates

Fırında tavuk pirzola patates, lezzeti ile yemeye doyulmayan tavuk pirzola ve patatesin mükemmel buluşması ile yapılan bir yemek tarifidir. Ana yemekler...
Devamını Oku

Pirzola Kızartma

Pirzola Kızartması, Günümüzde herkesin sevmiş olduğu yemeklerden birisi de pirzola kızartmasıdır. Oldukça protein kaynağı olan bu yemek hem lezzetli hem de t...
Devamını Oku

Pirzola Pişirme

Pirzola pişirme, pek çok kişi için son derece kolaydır. Gerek beyaz et olsun gerekse kırmızı et olsun etin pirzola bölümü en lezzetli olan yeridir. Çünkü pir...
Devamını Oku

Kemikli Pirzola

Kemikli Pirzola, Enfes bir lezzete sahip et ürünlerindendir. Bu besin maddesi sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller alınır. İştah kabartıcı g...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Tavuk Pirzola

Fırında patatesli tavuk pirzola, pirzola denilince hemen herkesin aklına ilk olarak kırmızı et gelir. Ancak; besin değeri yüksek ve beyaz et türü olan tavukl...
Devamını Oku

Piliç Pirzola

Piliç pirzola, beyaz etin en lezzetli kısımlarından biridir. Oldukça pratik hazırlanmasına rağmen, piliç pirzola tadına doyum olmuyor. Sanki çok zahmetli bir...
Devamını Oku

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir

Dana pirzola nasıl pişirilir, dana pirzola kendine has bir lezzeti bulunan kemikli ettir. Bildiğimiz antrikot etinin kemikli olan halidir. Ancak lezzet bakım...
Devamını Oku

Tavada Tavuk Pirzola

Tavada Tavuk Pirzola, tavuk pirzola hem lezzetli hem de hafif bir ana öğün olmasının yanı sıra akşam yemeği menüsü için ne pişireceğinizi bilemediğiniz ...
Devamını Oku

Fırında Kuzu Pirzola

Fırında Kuzu Pirzola, Günümüzde en çok sevilen yemeklerden birisi de fırında kuzu pirzola yemeğidir. Ancak maliyetli olduğundan dolayı her zaman tüketilememe...
Devamını Oku

Koyun Pirzola

Koyun Pirzola, Pirzola koyunun sırt bölümünden çıkartılır. Kemikli bir şekilde çıkarılan pirzola etin içerisinde yağlı damarlar şeklindedir. Et kaburgadan sı...
Devamını Oku

Pirzola Tavuk

Pirzola tavuk; akşam yemekleri için tercih edilebilecek güzel bir yemek türüdür. Yapımı kolay ve tadının oldukça lezzetli olmasından dolayı misafir geldiğind...
Devamını Oku

Pirzola Sosu

Pirzola sosu; pirzolalarınızın tadını nefis hale getirmek için hazırlanan özel karışımlardır. Pirzola kuzu, dana ya da tavuğun kaburgalarının etlerle birlikt...
Devamını Oku

Pirzola Et Yemekleri

Pirzola Et Yemekleri, yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği pirzola her ne kadar pahalı olsa dahi mutlaka bir akşam yemeğinde sevdiklerinizle paylaşın de...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Fırında Kuzu Pirzola
Koyun Pirzola
Pirzola Tavuk
Pirzola Sosu
Pirzola Et Yemekleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024