Izgara Pirzola
Izgara Pirzola; Türk mutfağı birçok yemeği ile meşhurdur. Hepsi birbirinden lezzetli ve güzel olur. Yemeklerin en başında gelen etli yemekler ve hamur işleri gelir. Bu yemekler sofralarımızın vazgeçilmezdir. Özellikle etli yemekler her bölgede yapılır ve sevilerek tüketilir. Etli yemekler dendiği zaman aklımıza ilk gelen köfte, kavurma ve pirzoladir.
Pirzola günlük hayatta mutfaklar da ara sıra yapılır ama en çok ızgarası tercih edilir. Yaz aylarının gelmesi ile ızgara pirzola yapılması da başlamıştır. Izgara pirzola hem tavuk etinden hem de kuzu ve dana etinden yapılır. Pirzolanın ızgarada pişmesinin ayrı bir lezzeti ve kokusu oluyor.
Izgara Pirzola Yapımı İçin Malzemeleri- 1 kilo pirzola
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1tatlı kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı yağ
- Biraz tuz
Izgara Pirzola Nasıl Yapılır?
Pirzolayı bir kabın içine alın sonra üzerine pul biber, kara biber, yağ nı da ekleyip hepsini bir güzel harmanlayalım. Pirzolanın daha lezzetli olmasını istiyorsanız bir gece buzdolabında bekletelim. Daha sonra ızgaramızı hazırlayalım. Izgaraya kömürleri koyup yapalım, kömürler köz olunca üzerine hazırladığımız pirzolayı ızgaranın üzerine dizelim. Sonra üzerine tuzunu atıp pirzolayı arkalı önlü çevirerek pişirelim. Izgara pirzola piştikten sonra biraz da biber közleyip servis yapalım.
20.01.2024 15:34:28
Izgara Pirzola ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|