{ "title": "Tavuk Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Tavuk-Pirzola-71328.jpg", "date": "20.01.2024 00:26:53", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Tavuk pirzola; kısa sürede pişirebileceğiniz en basit et yemeklerinden bir tanesidir. Pirzola hem kırmızı et hem de beyaz ette en çok rağbet gören bölgedir. Ülke halkı olarak ete düşkünlüğümüz tartışma götürmez bir gerçektir. Özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerinde et tüketimi diğer yörelere göre daha fazladır. Fakat bu illerde tavuktan daha çok kırmızı et ve kırmızı et pirzolası tercih edilmektedir. Sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenme artıkça beyaz et tüketimi de artış göstermeye başlamıştır. Tabi uzmanlar her fırsatta doğal ortamda yetişmeyen tavuk etini yememenin daha sağlıklı olduğunu vurguladıklarını da unutmamak gerekir. Özgür tavuk olarak da adlandırılan doğal ortamda büyüyen tavuk eti hem daha sağlıklı hem de daha besleyicidir. Doğal tavuk pirzolayı pişirmek daha uzun bir zamanda gerçekleşse bile elde edilen lezzet beklemeye değer.

Tavuk pirzola fırında, alüminyum folyo veya fırın poşetinde pişebileceği gibi aynı zamanda ızgara veya tavada da pişirilebilir. Ancak en sağlıklı tavuk pirzola pişirme yöntemi ızgaradır. Eğer ızgarada yapma imkânınız yoksa ocak üzerinde bu lezzeti yakalamanıza katkı sağlayacak döküm tavaları da kullanabilirsiniz. Siz yeter ki güzel bir tavuk pirzola yapmayı kafaya koyun. İnanın gerisi hiç de zor değil. Tavuk pirzolanın lezzeti sadece pişme şekli veya kullanılan tavuğun cinsiyle alakalı değildir. Aynı zamanda kullanılan baharatlarda çok önemlidir. Etin en iyi baharatlarla terbiye edilmesi lezzetine lezzet katacaktır. Bunun için etin yarım gün önceden terbiye edilmesi tavsiye edilir. Terbiye malzemesi olarak baharatın dışında yoğurt, zeytinyağı gibi besin maddeleri de kullanılabilir. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Tavuk pirzola için gerekli malzemeler
Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?

Tavuk pirzolayı nereden pişirmek isterseniz isteyin bu şekilde hazırlayacağının sosla terbiye edebilirsiniz. Bunun için ilk önce tavuk pirzolaları yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra derin bir karıştırma kabının içine boşaltın. Yukarıda sıralanan malzemeleri kâsenin içine boşaltın. Elinize bir mutfak eldiveni giyerek tavuk pirzolayı harçla iyice buluşuncaya kadar iyice karıştırın. Bu arada sarımsağı ister ezerek isterseniz de doğrayarak kullanabilirsiniz. İyice karıştığından emin olduğunuzda kabın üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 12 saat boyunca serin bir yerde dinlendirin. Bekleme süresi dolduğunda tekrar hafif karıştırıp kolay pişmesi için bazı yerlerine kesikler atın. Daha sonra ızgaranın üzerine dizin. Yakmadan arkalı önlü iyice pişirin. Tavuk pirzola hazır. Yanına gidecek en iyi şey pirinç pilavı, köz sebze, patates kızartması ve ayrandır. Bunlarla servis edebileceğiniz gibi başka alternatif menü de hazırlayabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }