{ "title": "Tavada Tavuk Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Tavada-Tavuk-Pirzola-72976.JPG", "date": "19.01.2024 06:35:14", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Tavada Tavuk Pirzola, tavuk pirzola hem lezzetli hem de hafif bir ana öğün olmasının yanı sıra akşam yemeği menüsü için ne pişireceğinizi bilemediğiniz zamanlarda pratikliği ile imdadınıza yetişir. Tavada tavuk pirzola her ne kadar yapılması kolay en basit yemeklerden biri olarak görülse de tavuk etini gerektiği gibi marine etmediğiniz sürece ve pişirme kurallarına riayet etmediğinizde sonuç tam bir fiyaskodan öteye gitmez. Pişirme işlemi maalesef tavuk pirzolaları tavaya koymaktan ibaret değil. Yanında haşlanmış ya da ızgara edilmiş mevsim sebzeleri ve beyaz pilav ile şahane bir akşam yemeği menüsü için tavada tavuk pirzola tarifi tüm püf noktaları ile sizin için hazırlandı.

Tavada tavuk pirzola için gereken malzemeler
Tavada tavuk pirzola nasıl yapılır?

Tavada tavuk pirzola yapmak ve lezzetli bir akşam menüsü oluşturmak istiyorsanız ilk dikkat edilmesi gereken şey tavuk pirzolaların bir gün önceden marine edilmesidir. Ama aniden yapmaya karar verdiğinizde marine edilmiş şekilde 4 saat beklemeniz de yeterli olacaktır.

Taze kekik ve biberiye incecik kıyılır, tane karabiber, köri, kırmızı toz biber, mayonez, sıvıyağ yoğurt, soğan suyu ve rendelenmiş sarımsak homojen bir karışım halini alıncaya kadar karıştırılır.

Tavuk pirzolalar birbirinin üstüne gelemeyecek şekilde geniş bir kaba yayılır ve hazırlamış olduğunuz marine harcı tavuk pirzolaların üzerine dökülür.

Ertesi gün önceden ısıtılmış teflon bir tava içerisinde tüm pirzolalar tek tek mühürlenir. Mühürleme işlemini tek tek yapmaktaki amaç tavuğun suyunun içine hapsolması ve bir ön pişirme işlemidir.

Tüm tavuk pirzolalar mühürlendikten sonra yine önceden ısıtılmış bir tavaya tavuk etleri dizilir. Bu kısımda dikkat etmeniz gereken en önemli şey etlerin pişme aşamasında üst üste gelmemiş olmasıdır. Bundan dolayı büyük bir tava tercih etmelisiniz.

Yüksek ateşte önü ve arkası iyice kızaran tavada tavuk pirzola üzerine tuz atılarak servis tabağına alınır. Dilerseniz servis ederken üzerine kuru kekik de serpilebilir.
" } ] }