{ "title": "Tavada Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Tavada-Pirzola-69681.jpg", "date": "21.01.2024 06:02:38", "author": "Rabia Yaluk", "article": [ { "article": "Tavada pirzola, oldukça lezzetli bir et yemeği türüdür ve hemen hemen her mutfakta tüketimi oldukça fazladır. Fakat bazı et yemeklerinin ev yapımı aşamasında etler kurur ve sertleşir bu sebeple bazı püf noktalar vardır. Bazı baharatlar ve yağ ile yumuşak kalmasını sağlayabiliriz.

Tavada pirzola için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavada pirzola nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki pirzolalar geniş bir kabın içerisine alınır ve üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenir. Daha sonra etin her yerine zeytinyağı, tuzu ve karabiberi sürmek gerekir. Tuzun eti sertleştireceğini düşünenler kesinlikle yanılıyorlar tuz eti sertleştirmez. Hatta birçok yemek kanalında etler pişirilmeden önce tuzlanır. Sonraki işlem ise geniş bir tavayı yüksek ateşte kızdırmak gerekir. Daha sonra kızan tavaya pirzolalar ilave edilir işte tam bu esnada tavadan cızırdama sesi gelecektir. Eğer bu ses duyulmuyor ise tava yeterince kızmamış demektir. Bu durumda ise et suyunu salacaktır. Etin her yüzünü pişirmek gerekir ve pişme süresi kişinin ağız tadına bağlıdır kimileri 1,5 dakika pişirir bu süreçte pirzolanın dışı pişmiş içi sulu olmaktadır. Çok pişmiş sevenler süreyi daha uzun tutabilirler. Bir diğer detay ise etleri sadece birer defa çevirmek gerekir çok fazla çevrilir ise et işte o zaman et sertleşir ve hiç lezzetli olmaz. Ayrıca pişme esnasında etin üzerine hiç bastırılmamalı çünkü bu şekilde et suyunu dışarıya salar. Şu detayda çok önemlidir ki ateşin altını hiç kısmamak ve tavanın ağzını kapatmamak gerekir. Daha sonra yani et piştikten sonra servis yapmadan 1 veya 2 dakika önce başka bir tabakta bekletilip dinlendirmek gerekir. Daha sonra tavada pirzolaya kekik ile süslenip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }