{ "title": "Tavada Kuzu Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Tavada-Kuzu-Pirzola-71592.jpg", "date": "19.01.2024 11:59:09", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Tavada kuzu pirzola, milletçe severek tükettiğimiz et yemeklerinden birisi olan pirzola; dana, kuzu veya tavuk eti ile hazırlanabilen doyurucu bir ana yemek türüdür. Ancak bana göre; kuzu pirzolanın, özellikle de tavada kuzu pirzolanın yeri bir başkadır. Çünkü tavada pişirilen kuzu pirzola; ağızlarda ızgara yapılmış o yumuşacık etin tadını size misliyle verir. Pek çok restoranda da sıklıkla tercih edilen bir yemektir. Kuzu pirzola, kuzunun sırt bölgesinden elde edilen ettir ve ister kemikli, isterseniz kemiksiz olarak pişirebilirsiniz. Fakat tavada kuzu pirzola, kemikli haliyle emin olun daha güzel oluyor. Kuzu eti, dana etine göre daha çabuk pişme özelliğine sahiptir. Bu yüzden pirzola için, genellikle kuzu eti tercih edilmektedir.