{ "title": "Pirzola Yemekleri", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Yemekleri-74688.jpg", "date": "20.01.2024 00:37:39", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Pirzola yemekleri, pirzola yemekleri bizim kültürümüzde davet yemeklerimizin en vazgeçilmezidir. Pirzola yemekleri hem et hem de tavuk olsun her menüye uyum sağlayabilecek ve keyifle yenilen yemeklerdendir. Pirzola yemekleri yanında pilavı, garnitürleri ve salataları ile gerçekten zahmetsiz ve yapıldığına değer yemeklerdendir. Ayrıca pirzola ile yapılmış yemeklerden o kadar fazla menü oluşturma alternatifiniz var ki en zor anlarınızda tam bir kurtarıcı olma özelliği taşıyor. Birlikte bakalım yapabileceğimiz pirzola yemekleri nelermiş?

Pirzola yemekleri ve tarifleri nelerdir?

Güveçte nefis kuzu pirzola
Güvecin en dip kısmına soyulmuş arpacık soğanlar ve sarımsaklar dizilir. Kalem pirzolalar dizildikten sonra üzerlerine doğranmış domates ve yeşil biberler eklenir. Baharatları ve yağı da ilave edildikten sonra 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.

Tavada kuzu pirzola
Pirzolalar bir gece önceden zeytinyağı, soya sosu, tane karabiber, ince kıyılmış kekik marinesin de bekletilir, ertesi gün önceden ısıtılmış teflon tavada ön ve arkaları kızarıncaya kadar pişirilir.

Tavada Dana pirzola
Dana pirzolalar sıvıyağ, soğan suyu ve tane karabiber ile 1 gece önceden terbiye edilir. Ertesi gün her bir pirzola yüksek ateşte önlü ve arkalı mühürlenir. Bu ön pişirme işleminden sonra tavaya alınan pirzolalar 5-6 dakika kadar yüksek ateşte kızartılır ve servis edilir.

Fırında sebzeli dana pirzola yemeği
Dana pirzolalar 1 gece önceden yoğurt, balsamik sirke, soya sosu, zeytinyağı, tane karabiber ile marine edilir. Marine edilen dana pirzolalar çok yüksek ateşte önlü ve arkalı mühürlenir.

Sebzelere gelince, patates kabukları ile elma dilimi şeklinde kesilir. Yeşil biberler 2-3 parça halinde iri dilimlenir. Domatesler de kalın dilim yapıldıktan sonra arpacık soğanlar ve sarımsaklar soyulur, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ile tüm sebze karışımı lezzetlendirilir ve fırın tepsisine dizilir.

Mühürlenen dana pirzolalar bir ızgara telinin üzerine yayılarak fırın tepsisi içindeki sebzelerin üstüne koyulur ve 240 derece yüksek fırın ısısında 20-25 dakika pişirilir, üstte bulunan pirzolaların suyu sebzelerin üzerine akıp sebzelere lezzet verecektir. Pirzola yemekleri özellikle beyaz pilav ile tam bir uyum yakalar.

Afiyet olsun.
" } ] }