{ "title": "Pirzola Tavuk", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Tavuk-36143.jpg", "date": "21.01.2024 19:39:43", "author": "sema işler", "article": [ { "article": "Pirzola tavuk; akşam yemekleri için tercih edilebilecek güzel bir yemek türüdür. Yapımı kolay ve tadının oldukça lezzetli olmasından dolayı misafir geldiğinde veya bazı akşam yemeklerinde genellikle yapılan yemek türleri arasında yer almaktadır. Eğer yemeğinize pirzola tavuk yapmayı düşünüyorsanız tavuğunuzu bir gün önceden hazırlanmanız gerekmektedir. Bugün ki makalemizde pirzola tavuğun nasıl yapıldığı ve buna benzer şeyler hakkında bilgi vereceğiz.

Pirzola tavuğun malzemeleri
Pirzola tavuk nasıl yapılır?

İlk olarak malzemelerimiz arasında bulunan patatesimizi parmağa benzer bir şekilde doğruyoruz. Daha sonrasında soğanlarımızı çok ince olacak şekilde doğruyoruz. Başka bir kapta salçalarımızı, baharatlarımızı ve tuzumuzu 1 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırarak uygun kıvama getiriyoruz. Tepsiye koyduğumuz tavuk pirzolamızı soğan ve yaptığımız karışımın yarısı ile karıştırılır. Sosun geri kalanı ise doğradığımız patates ile karıştırarak tepsiye diziyoruz. Pirzola tavuğumuzun lezzetini daha güzelleştirmek ve arttırmak için tepsinin içinde boş kalan kısımlara domates, biber ve sarımsaklarımızı diziyoruz. Önceden 230 derece kadar bir sıcaklıkta ısttığımız fırında ortalama 45 dakika pişiriyoruz. Yanında pilav ile de servis edebiliriz.

Afiyet olsun.

Pirzola tavuk püf noktası

Pirzolaları pişirmeden önce bıçakla üzerinde küçük delikler açarak etin daha iyi pişmesini sağlayabiliriz. Bu deliklere küçük parçalara bölmekte olduğumuz sarımsakları yerleştirirsek etin tadı daha güzel olabilir.
" } ] }