{ "title": "Pirzola Tavuk Yemekleri", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Tavuk-Yemekleri-84666.jpg", "date": "20.01.2024 14:36:29", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Pirzola tavuk yemekleri, pirzola tavuk sevilen tavuk eti parçalarından biridir. Mangalda tava da fırında birçok şekilde yemekleri yapılır ve oldukça lezzetli olan tavuk pirzola yemekleri sevilerek tüketilir. Özellikle mangalda yapılan tavuk pirzolalar çok lezzetli olur. Fakat kış aylarında ya da mangal yapılacak bir ortam yok ise zor olmaktadır. Bu durumda da fırında ya da tava da yapmanız mümkün olabilir. Gerekli soslar eklenerek aynı mangaldaki lezzet elde edilebilir. Hem de az zahmetli olur. Ateş odun dumanla uğraşmadan aynı lezzette mangal tadında tavuklar pişirebilirsiniz. Bununla beraber sebzeli tavuk pirzola yemekleri de oldukça sık yapılır. Patates soğan sarımsak domates ve biber eklenerek yapılan sebzeli tavuk pirzola yanına ise bulgur ya da pirinç pilavı salata ayran çok yakışır.

Tava da pirzola tavuk için gerekli malzemeler
Tavada tavuk pirzola nasıl yapılır?

Tava da tavuk pirzola yapımı için ilk olarak geniş bir kaba baharat süt yağ tuz alınır. Hazır tavuk baharatı çeşnisi eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından tavuklar içerisine eklenir ve iyice harmanlanır. Üzerine bir kapak ya da streç film çekilerek buzdolabında en az iki saat dinlendirilir. Ardından yanmaz yapışmaz seramik granit ya da teflon bir tencere ısıtılarak tavaya dizilir ve arkalı önlü iyice kızartılarak servis edilir. Yanına ayran salata yapılarak servis edilir ise daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Sebzeli tavuk pirzola yapımı için gerekli malzemeler
Sebzeli tavuk pirzola nasıl yapılır?

Sebzeli tavuk pirzola yapımı için ilk olarak patates soğan ve sarımsaklar soyulur ve güzelce yıkanır. Kendi zevkinize göre ister dilim dilim ister halka şeklinde doğranır ve fırın kabına dizilir. Ardından domates ve biberler dilimlenerek üzerine dizilir ve son olarak tavuk pirzola parçaları üzerine yerleştirilir. Yemeğin sosu hazırlanmaya başlanır. Sos için yağa tuz baharatlar ve salça derin bir kaba alınır. Bir su bardağı su eklenerek iyice çırpılır ve yemeğin üzerine dökülür. Ardından iki yüz derece fırına verilerek kırk dakika kadar kontrol edilerek pişirilir. Pişince yarım saat kadar dinlendirilir ardından servis edilir. Yanına ise pirinç pilavı ve cacık çok yakışan yemeklerdir.

Afiyet olsun.
" } ] }