{ "title": "Pirzola Sosu", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Sosu-28996.jpg", "date": "21.01.2024 01:22:37", "author": "Serdar gumus", "article": [ { "article": "Pirzola sosu; pirzolalarınızın tadını nefis hale getirmek için hazırlanan özel karışımlardır. Pirzola kuzu, dana ya da tavuğun kaburgalarının etlerle birlikte kesilmesiyle ortaya çıkar. En bilinen en çok tüketilen kuzu ve dana pirzolasıdır. Sosladığınız pirzolayı tavada, fırında ya da mangalda pişirebilirsiniz. Eti nasıl pişirirseniz pişirin pirzolalarınız aşağıda vereceğim soslarla harika olacaktır.

Pirzola için salçalı sos: bu sosu kuzu pirzola için kullanmanızı öneririm. Ama geleneksel bir sos olsa da tüm pirzolalar için işinize yarayacaktır. Salçalı sos için malzemeler;
Pirzola için salçalı sos nasıl yapılır?

Önce bir kaba salçayı alın. Ilık suyu ekleyin. Kekiği de koyun iyice karıştırın. Salça tamamen erisin. Daha sonra tavaya çok az yağ koyun pirzolaları hafif kızartın. Kızarttığınız pirzolaları fırın kabına koyun üstüne sosunuzu dökün ve fırına verin. 180° de 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Mangalda pirzola sosu: bu sos pirzolaları mangalda pişirmek için marine etmek için kullanılır. Dört kişilik pirzola için uygundur.

Mangalda pirzola sosu malzemeleri
Mangalda pirzola sosu nasıl yapılır?

Önce genişçe bir kaba salçayı koyun ve diğer malzemeleri ekleyin. İyice karıştırın içine pirzolaları koyun ve karıştırın. Dört saat kadar bekletin daha sonra etleri mangalda pişirmeye hazır.

Afiyet olsun.

Tencere pişirmek için pirzola sosu: bu sosumuzla tencerede harika bir pirzola yapabilirsiniz.

Tencere pişirmek için pirzola sosu Malzemeleri
  • 2-3 adet domates
  • Üç diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı un
  • Biraz karabiber
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tencere pişirmek için pirzola sosu nasıl yapılır?

Domatesleri küp-küp doğrayın. Sarımsakları da doğrayıp içine katın. Zeytinyağı, tuz, kekik ekleyin. Geniş bir tencere pirzolaları dizin ve domates sosunu üstüne dökün. Az ateşte 20-25 dakika pişirin. Başka bir kapta bir yemek kaşığı yağ ile unu kavurun. Üzerine yarım çay bardağı su koyun kaynatın karabiberi ekleyin. Domates sosundaki pirzolalar kontrol edin pişince servis tabağına alın. Kalan domates sosunu süzerek unlu sosun içine katın ve beş dakika kadar kaynatın ve pirzolaların üstüne dökün.

Afiyet olsun.

" } ] }