{ "title": "Pirzola Pişirme", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Pisirme-49332.jpeg", "date": "21.01.2024 11:50:52", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Pirzola pişirme, pek çok kişi için son derece kolaydır. Gerek beyaz et olsun gerekse kırmızı et olsun etin pirzola bölümü en lezzetli olan yeridir. Çünkü pirzola hayvanın kaburga bölümünden elde edilir. Bu bölge hareketsiz olduğu için çok lezzetli olur. Özellikle kuzu pirzola çoğu kişinin severek yediği bir besindir. Kuzudan sırtta kaburgalardan elde edilen pirzola hem lezzetli hem de yemesi kolay bir et türüdür. Yanında patates kızartması, pilav, mevsim salata gibi yardımcı yemeklerle harika bir öğün hazırlanabilir.

Pirzola pişirme için beyaz eti de kırmızı eti de tercih edebilirsiniz. Bizim bugünkü tercihimiz kuzu pirzola olacak. Bunu tavada, fırında ya da ızgarada lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz. Ancak pişirirken süreyi uzatmamalısınız. Pirzola kırmızı et bile olsa, kısa sürede pişecektir. Etin suyuyla pişmesi çok önemlidir. Fazla pişirerek pirzolanın lezzetini ve vitaminlerini kaybetmeyin. Etinizi pişirirken kurutmayın. Pirzola pişirme belki de en kolay et tarifi olacaktır. Ancak lezzeti öyle kolay kolay bulunmaz. Hazırsak hemen pirzola pişirmeye başlayalım.

Pirzola pişirme için gereken malzemeler
Pirzola pişirme nasıl olur?

Pirzola pişirme için tava kullanacaksanız döküm olanını tercih etmelisiniz. Bu şekilde pirzolanın lezzeti daha güzel olur. Aynı ızgarada pişirilmiş gibi lezzetli bir pirzola yiyebilirsiniz. Aslında tavsiyemiz pirzola pişirme için ızgara tercih etmenizdir. Ancak bu herkes için uygun olmayabilir. Bu yüzden döküm tava kullanılabilir. Önce tavanızı iyici kızdırmanız gerekir. Pirzola kızmayan tavada pişirilmez. Çünkü tavaya suyunu salar ve sonuçta kuru olur. Her zaman duyduğunuz bir tabir vardır. Eti mühürlemek, işte kızgın tavada pirzolayı mühürlemeniz gerekir. Tavanız iyice kızınca içine zeytinyağını da koyun. Yağda kızdığında pirzolaları sıralayın. Bu esnada pirzolaları baharatlayıp tuzlamayın. Çünkü pişme sırasında bunlar etin lezzetini değiştirebilir. Önlü arkalı pirzolaları pişirdikten sonra, en son aşamada kekik, karabiber ve tuzu ilave etmelisiniz. Bir de pirzola pişirme sırasında eti sıkça çevirmeyin. Bir yüzü pişince çevirerek, arkasını pişirin. Daha sonra servis tabağına alarak pirzola ikramınızı bekletmeden yapabilirsiniz. Yanında salatanız ve biraz kızarmış patateste ikram ederseniz, harika bir sunum olur.

Afiyet olsun.
" } ] }