{ "title": "Pirzola Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Nasil-Pisirilir-31112.png", "date": "20.01.2024 05:41:24", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Pirzola nasıl pişirilir, Birçok kişinin vazgeçemediği bir lezzet olan pirzola çoğu kişiye göre etin en lezzetli halidir. Küçük büyük herkes pirzolayı etin en yumuşak bir kısmı olduğu için hem mangal da hem de tavada bayıla bayıla yer. Aynı zamanda fırında da yapılabilen pirzola ister kuzu pirzola ister dana pirzola olsun şahane bir lezzeti ile herkesi tadına hayran bırakır. Özellikle de terbiye edilip pişirildiğinde tadına doyum olmaz. Oldukça da çabuk şişme özelliğine sahip olan pirzola kuzu pirzola ise kuzunun sırt bölgesinde bulunan kaburgalardan çıkarılan bu kısım kuzu etinin en lezzetli bölümlerinden biridir. Yanında şahane bir salata ile tüketebileceğiniz pirzola nasıl pişirilir diye merak ediyorsanız, bu tarifte aradığınız cevabı bulabilirsiniz. Lokum kıvamında ne az pişmiş ne de çok pişmiş tam kıvamlı şahane bir pirzola yemek istiyorsanız pirzolanın pişirilmesine başlayalım.

Pirzola tarifi, pirzola nasıl pişirilir konusundan bilgi edinmek istiyorsanız, pirzolanın çok daha lezzetli olması için döküm tava tercih etmenizde fayda vardır. Aynı zamanda pirzolanın çok daha yumuşak olması ve lezzetini kaybetmemesi için pişerken fazla çevirmemeye özen göstermeniz gerekir. Bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde pirzola çok daha yumuşak ve kemiğinden çok daha kolay sıyrılacaktır. Bu sayede şahane lezzetteki pirzolanızı daha keyifli yiyeceğinize emin olabilirsiniz. Olacaktır.

Pirzola nasıl pişirilir, hangi malzemeler kullanılır?
Pirzola nasıl pişirilir?

Öncelikle kuzu pirzolaları geniş bir kabın içerisine aldıktan sonra üzerine soğan ve sarımsağı soyarak rendeleyin. Ardından tuz, diğer baharatlar ve zeytinyağı ile yoğurdu da ilave edip elinizle karıştırdıktan sonra buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen ve lezzetli baharatlar ile marine edilmiş olan pirzolaları geniş bir tavanın içerisine yan yana dizdikten sonra tavanın kapağını kapatın ve ocağın altını açın. Kuzu pirzolalar kısık ateşte pişerken ara sıra çevirmeyi unutmayın. Ancak çevirme işlemini hemen yapmayın. Kuzu pirzolaların her iki tarafı da iyice kızardığında içerisine yarım çay bardağı kadar su ve üzerine bir miktar tuz serpip tavanın kapağını kapatın. Bu şekilde 5 dakika daha pirzolaları pişirdikten sonra yanında şahane bir pirinç pilavı ve salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeğiniz dileğiyle.
" } ] }