{ "title": "Pirzola Kızartma", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Kizartma-84655.png", "date": "21.01.2024 22:03:58", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Pirzola Kızartması, Günümüzde herkesin sevmiş olduğu yemeklerden birisi de pirzola kızartmasıdır. Oldukça protein kaynağı olan bu yemek hem lezzetli hem de tadını damaklarda bırakır. Fiyatı her ne kadar cep yaksa da çoğu kişi zaman zaman alarak tüketmeyi tercih eder. Pirzolanın birçok yemeği yapılmaktadır ama çocukların en çok sevdiği kızartmasıdır. Oldukça kolay olan bu yemeği kısa sürede hazırlayarak akşam ne yapsam derdinden kurtulabilirsiniz. Fakat fazla tüketilmemesi gereken bu yemek kızartma için yağ ile birleşince kolesterol açısından pek de hafif bir yemek sayılmaz. Pirzola kızartması eşimin en sevdiği yemeklerden biri olduğundan kendimi tıpkı bir aşçı gibi hissetmemi sağlamaktadır. Sizde işlerinize bu yemeği yaparak kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Pirzola kızartması malzemeleri
Pirzola kızartması nasıl yapılır?

Kızartmaya başlamadan birkaç saat önce bütün malzemeleri karıştırarak dinlenmeye bırakalım. Ancak pirzola dinlenmesi için dolaba koyulmalıdır. Büyük bir tava alarak içerisine yarım çay bardağı yağ koyarak ısıtalım. Isınan yağın içine pirzolamızı koyalım ve kızartmaya başlayalım. Ancak ocağı kısalım çünkü pirzola ilk olarak sulanacak ve suyunu geri çekecektir. Suyunu çektikten sonra ocağın altını açalım ve kızarması için çevirelim. Yakmadan her iki tarafını eşit şekilde kızartalım ve servise sunalım.
" } ] }