{ "title": "Pirzola Et", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Et-62654.jpg", "date": "19.01.2024 06:36:47", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Pirzola et, genellikle dana eti veya koyun etinin kaburga kısmından elde edilen bir parçadır. Pirzola et hem doyurucu hem de oldukça lezzetli bir ettir. Pirzola etinin de kendine göre hazırlama ve pişirme teknikleri vardır yani usulüne göre hazırlayıp pişirildikten sonra küçük büyük herkesin severek ve beğenerek yiyecekleri bir ettir. Ayrıca pirzola et denince ilk akla gelen kırmızı et olsa da tavuk etinin de pirzolası da bulunmaktadır. Kırmızı et kadar lezzetli ve pişirmesi de bir o kadar kolaydır. Hatta günümüz şartlarında kırmızı et fiyatlarından daha düşük olduğu için daha çok tercih edilmektedir.

Pirzola et nasıl pişirilir?

Pirzola et ister mangalda ister fırında isterse döküm tavada kolaylıkla pişirilebilen bir et çeşididir. Pirzola eti pişirirken önemli olan aldığınız et ve yaptığınız soslardır. Hatta hiçbir malzeme kullanmadan sadece tuz ile teflon veya döküm tavada da pratik bir şekilde pişirmek mümkün olan bir ettir. Pirzola eti veya herhangi bir kırmızı eti mühürleyerek pişirmek daha çabuk ve kolaydır. Çünkü kuzu eti çabuk pişen bir et olduğu için mühürleme aşamasında daha çabuk pişmektedir. Bu pişirme yöntemi ise tavayı iyice ısıttıktan sonra bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ veya zeytinyağı ekleyip beş dakika kadar önce suyunu bırakıp sonra çekmesini bekliyoruz daha sonra da tuz ve baharatını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Aynı şekilde fırında da istediğimiz sebzelerle karıştırıp baharat ve tuz ekleyerek çok kolay ve kısa bir süre içerisinde pirzola etlerimizi servise hazır hale getiriyoruz.
" } ] }