{ "title": "Pirzola Et Yemekleri", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Et-Yemekleri-83479.jpg", "date": "19.01.2024 15:30:01", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Pirzola Et Yemekleri, yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği pirzola her ne kadar pahalı olsa dahi mutlaka bir akşam yemeğinde sevdiklerinizle paylaşın derim. Pirzola etin en iyi yerinden elde edilen oldukça lezzetli ettir. Pirzola eti kasaplık hayvanlarının​ omurga bölgesinde bulunan etlerden dilimler şeklinde çıkarılan kemikli et parçasıdır.

Mantarlı Pirzola İçin Gerekli Malzemeleri
Mantarlı Pirzola Nasıl Yapılır?

Pirzola et yemekleri arasındaki bu enfes lezzeti yapmaya ilk önce orta boy yayvan tencere içine sıvıyağını alarak başlayın. Sıvıyağ iyice kızdıktan sonra kuzu pirzolaları una buladıktan sonra kızan yağın içine bırakın. Kuzu pirzolaları önlü arkalı iyice kızartın. Pirzolaları kızarttıktan sonra sıra geldi sosunu yapmaya sosu için ilk önce domateslerin kabuklarını soyun ve ikiye ayırın. Sonra yeşil biberleri küçük küçük doğrayın. Daha sonra mantarları domates, tuz, biber, kekik, karabiber ve kırmızı pul biber ile iyice harmanlayıp bütün sebzeleri tepsi içindeki pirzolaların üstüne koyun. Karışımın üzerine bir su bardağının yarısı kadar ılık su ilave edin. Mantarlı karışımın üstüne bir tabak koyun, tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte etler yumuşayana kadar iyice pişirin.

Afiyet Olsun.

Sahanda Kuzu Pirzola İçin Gerekli Malzemeleri
Sahanda Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

İlk önce pirzolaları karabiber ve tuzla iyice ovarak ardından una bulayın fazla unu mutlaka silkin. Daha sonra tavanın içine sıvıyağını alarak yağı kızdırın kızan yağın içine pirzolaları alın önlü arkalı iyice kızartın. Kızaran pirzolaları pişireceğiniz kabın içine alın üstüne salça ilave edin. Salçayı biraz su ile açtıktan sonra koyunki salça topak topak olmasın. Daha sonra arta kalan sıvı yağın içerisine kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları koyun ve biraz soteleyin. Sonra etlerin üzerine koyun. Daha sonra ayvaların kabuklarını soyun dilimleyin etlerin üstüne sıra sıra dizin. Karışımın üzerine kekiği ve zencefili serperek tuz ayarını yapın. Tuz ayarı yaptıktan sonra tane karabiberi de koyarak suyunu ilave ettikten sonra hızlı ateş üzerinde 15 dakika kadar pişirin. Enfes pirzola et yemekleri içindekisahanda pirzola servise hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }