{ "title": "Pirzola Çeşitleri", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pirzola-Cesitleri-41558.jpg", "date": "19.01.2024 11:03:13", "author": "Vildan Güneş", "article": [ { "article": "
Pirzola Çeşitleri: Pirzola yemesi en zevkli ve leziz et yemeklerindendir. Her yaştan insanın tercih ettiği şahane bir yemektir. Ayriyeten içinde, B12 vitamini, demir, çinko ve potasyum gibi daha birçok mineral ve vitamin bulundurur. Vücutta yeni dokuların yapımı ve sağlığımızın devamı için pirzola çeşitlerini yememiz gerekir. Kırmızı ve beyaz etten çok çeşitli pirzola pişirilebilir. Beyaz ette de demir, çinko, sodyum, B1, B2 ve fosfor gibi mineral ve vitaminler bakımından çok zengindir. Tüm bu vitamin ve minerallerin, saç telimizden, ayak tırnağımıza kadar sayısız yararları vardır. Şimdi pirzola çeşitlerini yazalım;

Pirzola çeşitleri Nelerdir?

Dana Pirzola: Hayvanın sırt kısmından çıkartılır. Yağlı oluşu, bu yağın içine kadar işlemiş olması, etin lezzetini artırır ve insanların tercih etmesini sağlar. Bu kısımlara t-bone ve antrkot adı verilmektedir. Kaburgadan et hiç alınmadan, kemikler düzgün bir şekilde parçalara ayrılarak çeşitli şekillerde pişirilerek yenir.

Kuzu Pirzola: Kuzunun sırt kısmından çıkartılır.

Koyun Pirzola: Koyunun sırt kısmından döşe doğru olan kısmından yapılır.

Hindi Pirzola: Hayvanın kemiksiz kısmından, et parçaları alarak yapılır.

Tavuk Pirzola: Hayvanın but kısmından yapılır.
" } ] }