{ "title": "Piliç Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Pilic-Pirzola-76317.jpg", "date": "20.01.2024 19:57:03", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Piliç pirzola, beyaz etin en lezzetli kısımlarından biridir. Oldukça pratik hazırlanmasına rağmen, piliç pirzola tadına doyum olmuyor. Sanki çok zahmetli bir pişirme yöntemi varmış gibi zevkle yiyebiliyorsunuz. İster mangalda ister ızgarada, isterseniz de döküm ya da teflon tavada piliç pirzola pişirebilirsiniz. Çoğunlukla baharatlarla lezzetlendirilen pirzolayı bazı tariflerde patates gibi malzemelerle de pişirmek mümkün oluyor. Piliç pirzolayı bir gün önceden terbiye ederseniz daha lezzetli olur. Pirzola hazırlanan sosta bekledikçe lezzeti de daha iyi oluyor. Sizlere vereceğimiz tarifte piliç pirzolayı terbiye ile hazırlayıp pişireceğiz. Zamanınız varsa mutlaka böyle sos hazırlayıp etleri sosta bekletin. Hazırsak piliç pirzolayı pişirmeye başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Piliç pirzola için gerekli malzemeler
Piliç pirzola nasıl pişirilir

Piliç pirzola için önce terbiye yapacağımız sosu hazırlayacağız. Pirzolanın dışında verdiğimiz malzemelerin hepsi bu sosta kullanılacak. Bu yüzden genişte bir kâsede yoğurdu, zeytinyağını, soğan suyunu, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, kekik ve tuzu iyice karıştırın. Tavuk pirzolaları bu sosla iyice bulayın. Arzu ederseniz pirzolanın kemik kısmını çıkarabilirsiniz. Daha sonra etleri hafifçe incelterek sosa bulayabilirsiniz. Bu şekilde terbiye ettiğiniz pirzolayı tavsiyemiz en az 2 saat bekletmeniz. Ancak zamanınız varsa süreyi uzun tutabilirsiniz. Lezzeti daha iyi olacaktır.

Piliç pirzola dinlendikten sonra tercihen döküm tavanızı ısıtmaya başlayın. Tavanın dibine de hafifçe zeytinyağını gezdirin. Kızgın tavaya soslu tavuk pirzolaları sıralayın. Bu arada pirzolaları sosuyla birlikte pişiriyoruz. Kesinlikle etleri yıkamamalısınız. Etlerin iki tarafını da mühürleyerek pişirin. Mühürlemeden sonra ocağın altını kısarak tavuk pirzolanın iyice pişmesini sağlayın. Tavuk pirzola çabuk pişer. Bu nedenle yanında servis edeceğiniz pilavın ya da patates kızartmasının da aynı zamanda pişmesini sağlamalısınız. Daha sonra sıcak olarak tavuk pirzola ikramınızı yapabilirsiniz. Arzu ederseniz tavuk pirzolanın piştiği tavada biber, domates, soğan gibi sebzeleri de soteleyerek ikramda kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }