{ "title": "Mangalda Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Mangalda-Pirzola-41473.jpg", "date": "20.01.2024 21:50:36", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Mangalda Pirzola, Yaz aylarının vazgeçilmezi olan mangal en çok et ve tavukla yapılsa da ara ara pirzolalarda yapılarak sofralarda yerini alır. Hemen hemen herkesin çok sevdiği pirzola maliyetinden dolayı çok tüketilemese de ara ara alınarak lezzetli bir şekilde yapılmaktadır. Genellikle evde tavada da yapılabilen pirzola mangalda yapıldığı kadar lezzet olmamaktadır. Bu nedenle pirzola alınır alınmaz hemen mangala koşulur.

Mangalda pirzola yapılışı kişilerin ağız tadına ve yörelerine göre değişmektedir. Şimdi bende sizlere bizim en sevdiğimiz ve yöremizde yapılan mangal pirzolanın tarifini vereceğim.

Mangal pirzola için gerekli malzemeler
Sosu için
Mangalda pirzola nasıl yapılır?

İlk olarak pirzolamızı hazırlamadan önce mangalımızı yakalım ve odunların köz olmasını sağlayalım. O arada sos malzemelerini derin bir kabın içerisine alarak iyice karıştıralım. Daha sonra pirzolaları bu hazırlanan sosun içine koyarak mangalımızın közü olana kadar bekletelim. Bekletilen pirzolaları mangal teline dizelim ve közümüzün üzerine bırakalım. Ara ara çevirerek her tarafının eşit derecede pişmesini sağlayalım. Daha sonra biberimizi, patlicanımızı ve havuçları mangalda pişirerek bir tabağa alalım. Pişen pirzolaları da tabağa alarak domates ve biberiye ile renklendirelim. Mangalda pirzola servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }