{ "title": "Kuzu Pirzola Sosu", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Kuzu-Pirzola-Sosu-31492.png", "date": "21.01.2024 01:15:38", "author": "ayşegül tunçer", "article": [ { "article": "Kuzu Pirzola Sosu, Kuzu etinde hafif bir koku her zaman vardır. Birçok insan bu kokudan rahatsız olduğu için dana etini tercih eder. Kuzu etinde bu kokuyu almamak için kıvırcık kuzu ve süt kuzusunu tercih etmek gerekir. Balıkesir civarındaki kuzuları tercih ederseniz kuzu etinden pirzola yemeye doyamazsınız. Kuzu pirzolanın etini iyi seçtikten sonraki aşama da sosu önemlidir. Tavada mühürlediğimiz pirzolaları, domatesli bir kuzu pirzola sosuyla birleştirdiğinizde, kokusuz, lezzetli, yumuşacık et yeme imkânı bulursunuz.

Kuzu Pirzola Sosu Malzemeleri
Kuzu Pirzola Sosu Nasıl Yapılır?

Teflon bir tavanın içerisine bir kaşık zeytinyağını koyduktan sonra pirzolaları güzelce mühürleyin. Daha sonra mühürlediğiniz pirzolaların üzerine biraz tuz ve karabiberi ekleyin. Etleri kızartırken diğer tarafta pirzolanın sosunu yapmaya başlayabiliriz. Kuzu pirzola sosunu hazırlamak için domatesleri soyun ve küp-küp doğrayın. Sivri biberleri de ayrı bir yerde ince ve yuvarlak olarak doğrayınız. Arpacık soğanlarını ve sarımsakları soyduktan sonra yıkayın ve ayrı bir kapta beklemeye alın.

Tencerenin içine Birazcık yağ koyun soğanları ve sarımsakları pembeleşinceye kadar soteleyin. Arkasından biberleri ekleyin, kısa bir sürede biberlerle soteleyin. Son olarak küp-küp doğradığınız domatesleri karışıma ekleyin. Kuzu pirzola sosu piştikten sonra biraz tuz ekleyip ocağın altını kapatın ve sosu dinlenmeye alın.

Pirzolanın kemikli kısımlarını alüminyum folyoyla sararak tepsiye dizin. Kaşık yardımıyla sosu pirzolaların üzerine paylaştırın ama folyoya sos bulaşmamasına dikkat edin. Tepsinin üzerini de folyoyla kapattıktan sonra 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }