{ "title": "Kemikli Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Kemikli-Pirzola-56991.jpg", "date": "21.01.2024 11:11:42", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Kemikli Pirzola, Enfes bir lezzete sahip et ürünlerindendir. Bu besin maddesi sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller alınır. İştah kabartıcı gıdalar içerisinde yer alan kemikli pirzola ile birçok yemek türü yapılmaktadır. Sağlıklı bir pirzola yemek istiyorsanız birtakım püf noktalarını bilmenizde fayda var. Bu hususta kuzu veya koyun etinden elde edilen kemikli pirzolanın tercih edilmesinde fayda var. Bununla birlikte etin taze olmasına dikkat edilmelidir. Öte yandan pirzolanın kemikle birlikte ahenkli bir şekilde bir bütün haline getirilmesi önemlidir. Çünkü kemiğin var olmasındaki amaç etin tutunmasına kaynaklık etmektir. Hal böyle olunca pirzola pişirildiğinden kemik kısmından tutularak kolaylıkla tüketilebilir. Ayrıca görünüm açısından da göze hitap eden lezzetli bir et tüketirsiniz. Pişirilen pirzolanın kemikli kısmına alüminyum folyo sarılıp servis tabağına alınması sayesinde elleriniz bulaşmadan çatal ve bıçaksız et tüketimi yapabilirsiniz.

Kemikli Pirzola, Mangal

Kokusuyla davetiye çıkaran bir et ürünü olan kemikli pirzola sayesinde keyifli bir mangal yapmak sizin elinizde. Isırdığınızda lokum gibi ağızda dağılan bu pirzolanın yapılışı için üstün bir el becerisi gerekmez. Dikkat edilmesi gereken tek unsur kemikli pirzolayı mangalda pişirirken ısı seviyesinin doğru düzeyde ayarlanmasıdır. Tek başına doyurucu olan bu besin maddesi herkesin seveceği bir gıdadır. Kırmızı et kapsamında değerlendirilen kemikli pirzolaya kasaplarda ve marketlerin kasap noktalarında ulaşmak mümkündür. İstenilen lezzete ulaşabilmek için söz konusu bu pirzolanın içerisine fazla katkı maddesi eklemeden yarı pişmiş şekilde tüketmeniz yeterlidir. Damak zevkine göre değişkenlik gösteren mangalda kemikli pirzolanın aşırı veya az miktarda pişirilmesi besi değerlerinin kaybedilmemesi hususunda etken rol oynar. Bunun için bu leziz gıdanın dozunda pişirilmesinde fayda var. Önerilerimizden bir diğeri ise kekik bitkisinin bu ete oldukça yakıştığıdır.
" } ] }