{ "title": "Fırında Sebzeli Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Firinda-Sebzeli-Pirzola-59396.jpg", "date": "19.01.2024 06:34:13", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Fırında Sebzeli Pirzola; Bildiğiniz üzere etin insan sağlığı için büyük bir önemi vardır. Beslenme listemizi et ve de sebze yemekleri olarak düzenli bir şekilde ayarlamalıyız. Haftanın 4 günü sebze yemeği yapıyorsak 3 günü de et yemeği pişirerek bu dengeyi sağlayabiliriz. Çünkü et de insan sağlığı için gerekli olan birçok vitamin ve mineraller yer almaktadır. Zaten Türk milleti olarak eti severek tüketen bir nesiliz. Gerek kavurması olsun mangalı olsun başlaması olsun pek çok farklı şekillerde pişirip yiyebiliriz. Bunun da yanında etin de bölüm bölüm lezzeti daha başka olarak tüketiriz. Bunlar biftek pirzola vb. Gibi çesitlerdir. Bizler de bugün sizlere pirzolayı sebze ile pişirdik. Beğeneceğinizden eminim şimdi dilerseniz sizlerle tarifimi paylaşayım. Herkese kolay gelsin.

Fırında Sebzeli Pirzola İçin Malzemeleri
Fırında Sebzeli Pirzola Nasıl Yapılır?

Tarifimize başlamak için öncelikle soğan ve sarımsakları soyup bir kenarda bekletelim. Patateslari de soyup onları da hazır hale getirelim. Ardından domatesleri de yıkayıp temizleyelim. Artık ön hazırlık tamamladığında yemeğimizi hazırlamaya duralım. İki parça halinde olan kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı gelecek şekilde yerleştirelim. Keskin bir bıçağın ucu ile kemiklerin üzerinde bulunan etleri temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirelim. Kemiklerin uç kısımlarına alüminyum folyo saralım ki pişme esnasında yanmasın. Etin üzerine karabiber ve tuzu serpiştirip etli olan kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirelim. Pişme esnasında etlerin açılmaması için iple güzelce saralım.
Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine etleri yerleştirelim ve üzerine zeytinyağını gezdirelim. Önceden hazırlamış olduğumuz patatesleri parizyen kaşık ile top top olarak keselim. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirelim. Ardından sıcak suyu ekleyip önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında 50 55 dakika pişirelim. Pişme esnasında ara ara sosu kaşıkla alıp etin üzerine gezdirelim. En son olarak domatesleri de ekleyip 10 dakika daha pişirelim ve fırını kapatalım. Fırında sebzeli pirzola hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }