{ "title": "Fırında Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Firinda-Pirzola-12432.jpg", "date": "19.01.2024 01:41:34", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Fırında pirzola, kuzunun sırt kısmında, kaburga üzerinden çıkarılan ve pişirmeden önce soslama ya da dinlendirme gerektirmeyen bir et türüdür. Soslama ve dinlendirme yapıldığında daha lezzetli bir sonuç alınsa da acilen soslanmadan hazırlanıp hemen pişirildiğinde de oldukça lezzetli olur. Pirzola fırın haricinde, mangal ya da tavada da kolaylıkla pişirilebilen bir et türüdür. Kuzu ve koyun pirzolası haricinde tavuk pirzolası da bulunmaktadır. Her tür pirzola kasap ya da marketlerden temin edilebilir. Fırında pirzola yanında pilav, salata ve cacıkla ikram edilecek günü kurtarabilecek, oldukça kolay hazırlanan bir tariftir. Özellikle çalışan bayanlar için pratik bir şekilde hazırlanarak akşam yemeklerinde süper bir menü ortaya çıkartılarak günün yıldızı olunabilir. Fırında pirzola, özel günlerde, ramazan sofralarında tek başına ana yemek olarak hazırlanıp servise sunulabilir. Yazımızın devamında fırında pirzola nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır, ayrıntılı şekilde öğrenebilirsiniz.

Fırında pirzola için gerekli malzemeler
Fırında pirzola nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir yemek olan fırında pirzola yaparken eti terbiye etmek gerekir. Terbiye yapılmadan da hazırlanabilen bir yemek türüdür. Kekik, kırmızı biber, tuz ve sıvı yağ bir laşe içine alınarak karıştırılır. İsteğe bağlı olarak sarımsak ilavesi de yapılabilir. Kuru soğan soyularak yarım ay şeklinde doğranır ve hazırlanan malzemelere eklenir. Hazır olan pirzola etler bu karışım içine alınıp elle karışım etlerin her yerine sürülür. Üzeri streç folyoyla kaplanarak buzdolabına atılır. Vakit varsa terbiye işlemi akşamdan yapılarak etler sabaha kadar terbiye içinde bekletilebilir. Ancak vakit yoksa bir iki saat bekletmekte yeterli olur.

Patates soyulur, halka şeklinde doğranarak terbiye için hazırlanan sosla soslanır. Fırın kabının dibine hazırlanan patatesler sıralanır. Aralara biberler yerleştirilir. Soslanan etler soğanla birlikte tepsiye eklenir. Fırın 200 derecede ısıtılarak ısınan fırına yemek verilir. Patates ve etler yumuşayıp kızarana kadar fırınlanır. Aynı yemek tavuk, kuzu ya da koyun pirzolası kullanılarak yapılabilir. Fırında pirzola sıcak olacak şekilde servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }