{ "title": "Fırında Pirzola Nasıl Yapılır", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Firinda-Pirzola-Nasil-Yapilir-59317.jpg", "date": "19.01.2024 06:28:17", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Fırında Pirzola Nasıl Yapılır; Pirzola yemeğimizi güzel marine edersek enfes bir lezzet elde ederiz. Tabi öncelikle etimizi güvenilir ve de hijyenik bir kasap vb. Yerlerden alalım. Etimiz ne kadar taze olursa lezzeti de buna oranla artacaktır. Pirzolayı marine ederken çok da fazla malzemeye gerek yoktur. Baharatlar birazda tat vermek için bir tane kuru soğan yeterli olacaktır. Eti bir gece ya da birkaç saat önceden marine etmemiz gerekir. En fazla iki güne yakın bir süre de bırakabiliriz. Ancak iki günden fazla beklediği zaman et artık çürümeye başlar. Bu noktaya dikkat etmeliyiz. Zaten et sevenler ve sürekli pişirenler bu detayları bilirler ama biz bir kez daha hatırlatmış olalım. Vereceğim tarifte bir de etin yanına patates ve biberlerle yemeğime renk kattım. Şimdi dilerseniz tarifimi sizlerle paylaşalım. Hepinize kolay gelsin.