{ "title": "Fırında Patatesli Tavuk Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Firinda-Patatesli-Tavuk-Pirzola-69638.jpg", "date": "21.01.2024 09:37:50", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Fırında patatesli tavuk pirzola, pirzola denilince hemen herkesin aklına ilk olarak kırmızı et gelir. Ancak; besin değeri yüksek ve beyaz et türü olan tavukla da lezzetli pirzola yemeği yapmak mümkündür. Bilhassa kırmızı eti sevmeyenler için çok güzel bir seçenektir. Ayrıca son zamanlarda kırmızı etin fiyat artışına bağlı olarak, insanlar ekonomik olmasından ötürü tavuk etine yöneldi. Tavuk pirzola, tavuğun baget kısımlarının çizilip açılması ile elde edilen ettir.

Hem fırında hem tavada hem de ızgarada yapılabilen tavuk pirzola, özellikle pilavın yanına yakışabilen iyi bir ana yemektir. Siz de benim gibi hafif bir yemek olsun isteyenlerdenseniz, tavuk pirzolayı fırında tercih etmelisiniz. Fırında patatesli tavuk pirzola hem az yağlı hem de hazırlaması daha kolaydır. Eğer tavuğun doyuruculuğunu arttırmak ve farklı garnitürlerle renklendirmek isterseniz, patatesten faydalanabilirsiniz. Zira patates, et emeklerinin vazgeçilmez yardımcı elemanlarından biridir.

Faydalı ve doyurucu bu iki lezzetin birleşiminden hazırlayacağınız fırın yemeği, sofralarınızda yer alabilecek kaliteli bir yemek türüdür. Fırında patatesli tavuk pirzola, bilhassa çalışan hanımların kurtarıcısı olacak türde yapımı basit olan bir yemektir. Yalnız fırında patatesli tavuk pirzolanın sosu çok önemlidir. Çünkü, yemeğin lezzetini verecek ve daha yumuşak olmasını sağlayacak olan püf noktası, sosudur. Güzelce marine edilmiş fırında patatesli tavuk pirzola, dünya mutfaklarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak, fırında patatesli tavuk pirzolayı çok farklı şekillerde yapmak mümkündür. Kimileri tavuk pirzolayı ve patatesleri önce kızartıp sonra fırına atmayı tercih ederken, kimileri de benim gibi tüm malzemeleri soslayıp doğrudan fırına atmayı tercih etmektedir. Önce kızartıp daha sonra fırına atmak, bana göre fazla yağlı ve ağır olmasına neden oluyor. Bu yüzden, fırında patatesli tavuk pirzolayı sadece fırında pişirmeyi tercih ediyorum.

Fırında patatesli tavuk pirzola malzemeler
Fırında Patatesli Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?

Fırında patatesli tavuk pirzolanın yapımına, öncelikle patatesleri hazırlamakla başlıyoruz. Patatesleri soyup kızartmalık gibi doğrayalım. Daha sonra soğanlarınızı ince olacak şekilde dilimleyiniz. Ayrı bir kabın içerisine; baharatlarınızı, yağ ve salçanızı koyarak sos haline gelecek şekilde karıştırınız. Baharatların miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Derisi çıkarılmış ve temizlenip yıkanmış tavuk pirzolalarını soğanlarla birlikte fırın tepsinize diziniz. Üzerine hazırladığınız sostan yeteri kadar gezdiriniz. Kalan sosu doğradığınız patateslerin üstüne ekleyip karıştırınız. Marine edilen patatesleri de tavukların yanına güzelce dağıtınız.

Domates, biber ve sarımsakları temizleyip kesiniz. Tepside boş kalan yerlere hem lezzet hem de görselliği arttırmak için diziniz. Fırında patatesli tavuk pirzolası yemeğinizin üzerine, kuru olmasını önlemek için 1 su bardağı su ekleyiniz. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında patatesli tavuk pirzolanızı pişiriniz. Pişirme süresini ve derecesini siz kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }