{ "title": "Fırında Kuzu Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Firinda-Kuzu-Pirzola-97799.jpg", "date": "20.01.2024 16:30:33", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Fırında Kuzu Pirzola, Günümüzde en çok sevilen yemeklerden birisi de fırında kuzu pirzola yemeğidir. Ancak maliyetli olduğundan dolayı her zaman tüketilememektedir. Ancak gelen ağır misafirlere ikram edilecek en güzel yemeklerden birisi olan kuzu pirzola tavada, mangalda ve fırında yapılmaktadır. Ama en çok tüketileni fırında kuzu pirzola olmaktadır. Çünkü fırında yapılan pirzola hem kolay hem pratik hem de daha lezzetli olmaktadır. Hemen hemen her yörede yapılan bu yemek tadıyla damaklarda kalmaktadır. Gencinden yaşlısına birçok kişinin yedikçe doymadığı bir lezzettir. Ben bu yemeğin lezzetini bir tek annem yaptığı zaman alıyorum. Şimdide sizlerle annemin yaptığı şekilde fırında kuzu pirzola tarifini paylaşacağım.

Fırında kuzu pirzola malzemeleri
Fırında kuzu pirzola nasıl yapılır?

İlk olarak derin bir kaba pirzolamızı koyalım. Daha sonra tuz, soğan, sarımsak ve su haricindeki malzemeleri ekleyerek iyice karıştıralım. Ancak bunu yaptıktan sonra zaman var ise bekletmekte oldukça fayda sağlayacaktır. Daha sonra geriye kalan malzemeleri de ekleyerek tekrardan karıştıralım. Fırın tepsimizi alarak içerisine güzelce dizelim. Üzerine ılık olan suyumuzu koyalım ve ağzını folyo ile kapatalım. Önceden ısıtılmış olan fırınımızda 200 derecede pişirelim. En son pişmeye yakın tuzunu ekleyelim. Son olarak üzerindeki folyoyu alarak etin üzerini hafif kurumayacak şekilde kızartalım. Sonrasında yanında mis gibi bir ayran ile ikram edelim.
" } ] }