{ "title": "Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Firinda-Kuzu-Pirzola-Nasil-Yapilir-97773.jpg", "date": "19.01.2024 13:39:19", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır, Mutfağımız eşsiz yemekleri ile meşhurdur. Birçok çeşidi bulunan yemeklerin en çok yapılanı etli yemeklerdir. Neredeyse etsiz yapılan yemek yoktur. Bu etli yemekleri büyüklü küçüklü herkes severek yer. Evet et sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Etli yemekleri fırında daha çok yaparız. Bunların arasında pirzolayı da fırında yaparız. Biraz basit ama sofralara yakışacak çok güzel bir yemektir. Yapılması çok kolay ve pratik olan bu yemeği şimdi de yapmaya başlayalım.

Fırında kuzu pirzola malzemeleri
Fırında kuzu pirzola nasıl yapılır?

Pirzolayı derin bir kabın içine alın. Sonra üzerine zeytinyağı, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip hepsini bir güzel karıştıralım. Sonra pirzolanın üzerini kapatalım ve bir gün dolapta dinlendirelim. Eğer dinlendirmeden bu işlemi gerçekleştirecekseniz içine soğan ve sarımsağı da ekleyin.

Ama pirzola dinlendirildiği zaman daha lezzetli oluyor. Bir gün sonra pirzolayı dolaptan alalım, sonra üzerine sarımsakları da ortadan ikiye bölüp ve arpacık soğanların kabuklarını soyup ilave edelim. Daha sonra üzerine sıcak suyu ve tuzu da ilave edip hepsini bir güzel karıştırıp fırın tepsisine yayalım. Fırın tepsisinin üstünü alüminyum folyoyla kapatın ve 200 dereceye açtığımız fırında bir saat kadar pişirelim. Pirzola piştikten sonra sıcak iken yanında patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }