{ "title": "Evde Pirzola Nasıl Yapılır", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Evde-Pirzola-Nasil-Yapilir-16845.jpg", "date": "20.01.2024 00:08:27", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Evde Pirzola Nasıl Yapılır; Evde pirzola yapılır mı diye soracak olursanız tabi ki de yapılır. Doğru pişirme teknikleriyle çok da lezzetli bir pirzola yemiş olursunuz. Zaten pirzola kendi başına en lezzetli olan etler arasında yer alır. İyi bir terbiye yöntemiyle pirzolanızı ister fırında ister mangalda isterseniz de tavada iyice kızarana kadar güzelce pişirip yiyebilirsiniz. Bizler bugün size pirzolayı tavada pişirme yöntemini vereceğiz. Tavada eti pişirmekte marifet ister. Püf noktalarına dikkat ederek pişirmek gerekir. Şimdi sizleri daha fazla bekletmeden tarifime geçeyim. Herkese kolay gelsin.

Evde Pirzola İçin Malzemeleri
Evde Pirzola Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanımızı yemeklik doğrayalım. Bu soğanı ve de zeytinyağımızı bir kaba alarak eti de ekleyip iyice harmanlayalım ve buzdolabına atıp bir saat kadar bekletelim. Ancak bu aşamada tuz ve baharatları ilave etmiyoruz bunu unutmayalım. Etimiz dinlendikten sonra pişirme esnasında etlerin üzerinde soğan kalmamasına da özen gösterelim.

Artık etimiz dinlendikten sonra tavamızı ocağa alalım ve iyice ısıtalım. İyice kızmış tavaya 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağını ilave edelim ve tavanın her yerine gelecek şekilde yağı tavada iyice çevirelim. Daha sonra pirzolalarımızı güzelce dizelim. Baharatlarımızı ve de tuzu etlerimiz artık pişince son indirme aşamasında ekleyeceğiz.

Kuzu eti çabuk pişen bir et olduğu için hemen kızaracaktır. Yani öyleki mühürleme sırasında bile kuzu eti neredeyse pişmiş oluyor. Hem pratik hem de lezzetli bir tariftir. Pirzolaların bir yüzünü ortalama 4 dakika harlı ateşte pişirelim ve çevirip diğer yüzünü de 4 dakika kadar pişirelim. Pirzolaları bu 4 dakika sürecinde çevirmeyelim çünkü suyunu salabilir. Bu yöntemle daha yumuşak bir pirzola yemiş olacaksınız. Etlerimizi tavadan almadan önce son işlem olarak tuz ve de istediğiniz baharatları ekleyelim. Evde pirzolamız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }