{ "title": "Et Pirzola", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Et-Pirzola-56363.jpg", "date": "21.01.2024 09:54:05", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Et Pirzola, Günümüzde en çok tercih edilen ve sevilerek yenilen yemeklerden birisi de et pirzoladır. Hemen hemen her yörede damaklarda uygun şekilde pişirilerek tüketilmektedir. Et pirzola kızartılarak, mangalda veya fırında yapılarak tüketilmektedir. Yaşlısından gencine herkesin bayılarak yediği bu et sağlık açısından oldukça faydalıdır. Her ne kadar fiyatı ile cep yaksa da tüketiminden hiçbir zaman taviz vermemektedir. Ancak çoğu bayanın evde hızlıca ve pratik bir şekilde pişirebileceği et pirzoladır. Ayrıca ani bir misafirde ne yapacağım derdine düşmeden hızlıca yapabileceğiniz en lezzetli yemek olmaktadır. Et pirzola yemeğini sizlerde yaparak herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Ben kendi tarifimi paylaşmak istiyorum.

Et pirzola malzemeler
Et pirzola nasıl yapılır?

Buzdolabından 2-3 saat önce çıkartılan pirzolayı bir kaba alalım. Daha sonra üzerine yağı, tuzu ve kekiği ekleyerek iyice harmanlayalım ki etin her tarafına sürülsün. Genellikle tuz önce koyulmaz yoksa sert olur denilse de tamamen tersi olur. Genellikle et pişirilmeden önce tuzlanır ise sertleşme görülmez. Daha sonra büyük bir tava alarak ateşe bırakalım ve iyice ısıtalım. Tava ısınınca eti içerisine dizelim. Tavadan ses gelir ise bu tavanın yeterince ısındığını gösterir aksi halde tava ısınmadan koyulur ise etler sulanır. Eti istenilen şekilde çevire çevire pişirelim. Dışı ne kadar az kızarırsa içi de o kadar sulu pişer bu nedenle içinin tam pişmesini istiyorsanız dışını tam pişirmelisiniz. Eti pişirirken dikkat edilmesi gereken bir durum ise hızlı hızlı çevirmemek ve gerekirse bir tarafı bir kere çevirmek yeterli olacaktır. Buda etinizin yumuşak kalmasını sağlar. Bir de eti pişirirken mutlaka altı harlı ateşte olmalıdır ve tavanın ağzı hiç kapatılmamalıdır. Et pişerken gerekmedikçe dokunulmamalıdır ve etin üzerine baskı uygulanmamalıdır. Yoksa etin içerisindeki su çıkabilir ve kurumasına neden olur. Son olarak pişen etimizi tabaklara alalım ve servis edelim.
" } ] }