{ "title": "Dana Pirzola Terbiyesi", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Dana-Pirzola-Terbiyesi-61545.jpg", "date": "20.01.2024 12:18:26", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Dana Pirzola Terbiyesi; Dana pirzolayı terbiye etmek için baharat ağırlıklı bir sos hazırlayıp bunu etimize iyice yediririz. Şu da bir gerçek ki diyelim elinizde bu baharatlar yoksa bile sadece tuz ve yağla bile dana pirzolanızı pişirebilirsiniz. Ancak her yemekte olduğu gibi baharatların Türk mutfağında büyük önemi vardır. Yemeklerimizi bunlarla lezzetlendiririz. O yüzden dana pirzolanızı da terbiye ederken bu baharatları kullanmanızı tavsiye ederim.

Dana Pirzola Terbiyesi
Terbiyesi için
Dana Pirzola Terbiyesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğanımızı soyalım ve rendeleyelim. Ardından bir karıştırma kabına hardalı alalım ve 3 yemek kaşığı su ekleyip iyice ezelim. Rendelediğimiz soğanı, tuzu, zeytinyağını ve tane karabiberi de ekleyip sosumuzu tamamlamak için iyice karıştıralım. Son işlem olarak kuru nane ve kuru kekiği de ekleyip birkaç kez daha karıştıralım. Artık hazır olan sosumuzu kenarda bekletelim. Daha sonra pirzolaları temizce yıkayalım ve süzmeye bırakalım. Yıkayıp süzdüğümüz dana pirzolaları bir tepsiye düzgünce yerleştirip hazırladığımız sosu fırça yardımıyla her yerine sürelim. Bu aşamaya kadar getirmiş olduğumuz dana pirzolayı atık sizler istediğiniz pişirme yöntemiyle pişirebilirsiniz. İster fırında ister mangal da hatta döküm bir tavada bile ocak üzerinde pişirebilirsiniz. Ben aynen dizdiğim tepside öylece fırına attım. Tabi kenarlarına domatesleri dilimleyip üzerine folyo ile kapattım ve 175 derece fırında bir saat kadar pişirdim. Eğer bu pişirme yolunu tercih ederseniz yemeğinizin pişmesine son 15 dakika kala folyoyu çıkarın ki yemeğinizin üzeri de enfes şekilde kızarsın.

Afiyet olsun.
" } ] }