{ "title": "Dana Pirzola Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pirzola.gen.tr/images/Dana-Pirzola-Nasil-Pisirilir-38786.jpg", "date": "19.01.2024 15:58:28", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Dana pirzola nasıl pişirilir, dana pirzola kendine has bir lezzeti bulunan kemikli ettir. Bildiğimiz antrikot etinin kemikli olan halidir. Ancak lezzet bakımından antrikottan daha farklı olur. Bunun nedeni dana pirzola etin kuru dinlendirme yöntemiyle dinlendirilmiş olmasıdır. Yani et yaklaşık 28 gün süreyle özel bir dolapta dinlendirilir. Bu sayede kazandığı aromanın yanında ette yumuşamış olur. Dana pirzola kaburgada sırta doğru omur kısmından altı kemikle beraber kesilir ve hazırlanır. Dana pirzola piştiğinde servis edildiği zaman özel kokusuyla kendini hemen belli eder. İşte bu güçlü aroma dana pirzola sevenleri çeker. Kemikli bir et olduğu için pirzolayı yemek biraz uğraştırıcı olabilir. Ancak dana pirzola nasıl pişirilir bunu bilirseniz, lezzetli bir tarif hazırlayabilirsiniz. Ortalama bir dana pirzola 400-500 gram kadar olur. Pişme esnasında eti iyice pişirdiğiniz takdirde sert ve kuru bir et yersiniz. Bu nedenle etin pişme süresinin iyi ayarlanması gerekir. Pişirmeden önce de pirzolanın üzerine zeytinyağı sürülmeli ve biraz kaya tuzu gezdirilmelidir. Dana pirzola ızgaraya atılmadan önce, ızgara iyice ısıtılmalıdır. Izgarada eti fazla çevirmemelisiniz. Önlü arkalı pirzolayı mühürledikten sonra birer defa daha çevirerek pişirmeniz yeterlidir. Tabi dana pirzola pişerken başından ayrılmamalısınız. Etin kurumasını istemiyorsanız, pişme aşamasına dikkat edilmelidir. Yüksek ısıda pişmiş dana pirzolanın suyu içine hapsedilir ve daha lezzetli olur. Etin orta kısmı da hafiften pembemsi olur. Dana pirzola nasıl pişirilir, bunun ipuçlarını sizlere anlatmaya çalıştık. Şimdi dana pirzola tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.